Tänään tv:stä: USA:n armeijan tarkka-ampujan Chris Kylen muistelmiin perustuva American Sniper

Sub esittää tänään klo 23.45 vuonna 2014 ilmestyneen tositapahtumiin perustuvan draamaelokuvan American Sniper, jonka pääosassa USA:n armeijan tarkka-ampujana – historian tarkimpana sellaisena – nähdään Bradley Cooper.

USA:n armeijan erikoisjoukkojen sotilas Chris Kyle lähetetään Irakiin puolustamaan aseveljiään. Hänen uskomaton tarkkuutensa pelastaa taistelukentillä lukemattomia henkiä ja kun tarinat hänen rohkeudestaan leviävät, saa Kyle lempinimen Legenda. Hänen maineensa kasvaa kuitenkin myös vihollisen puolella, mikä tekee hänestä kapinallisten ykköskohteen. Tämän lisäksi Kyle kohtaa haasteita myös kotirintamalla. On vaikeaa olla hyvä isä ja aviomies, kun perhe on maailman toisella laidalla.

Huolimatta jatkuvasta hengenvaarasta ja perhe-elämän vaikeuksista Kyle palvelee Irakissa kaikkiaan neljällä komennuksella mottonaan ”Ketään ei jätetä”. Mutta palatessaan vaimonsa Taya Renaen (Sienna Miller) ja lastensa luo saa Kyle huomata, että se on sota, jota hänen on vaikea taakseen jättää.

Clint Eastwoodin ohjaama elokuva perustuu Chris Kylen muistelmiin American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History. Kirjaan pääset helposti käsiksi (*sponsoroitu linkki*) täällä.

Katso American Sniper -suomitraileri alla:

Jaa artikkeli: