Ratikkamuseo lanseeraa Sisulaattori-ratikkasimulaation

Ratikkamuseo avataan taas 24. maaliskuuta 2022.

Helsingin Töölössä sijaitsevan Ratikkamuseon uusi vetonaula on Sisulaattori-ratikkasimulaatio, joka on rakennettu vuosina 1941 – 1979 liikennöineeseen moottorivaunuun.

Sisulaattorissa pääsee kuskin, matkustajan tai rahastajan paikalta kokemaan Helsingin joukkoliikennettä neljältä eri aikakaudelta: mm. sotavuosien Helsinki, 50-luvun olympiahuuma, 70-luvun Hakaniemen torilla.

Sisulaattori on tehty yhteistyössä immersiiviä tiloja tuottavan OiOi-yrityksen kanssa.

Ratikkamuseo: Sisu-vaunuun rakennettu Sisulaattori. Kuva: Maija Astikainen / Helsingin kaupunginmuseo
Ratikkamuseo: Sisu-vaunuun rakennettu Sisulaattori. Kuva: Maija Astikainen / Helsingin kaupunginmuseo
Uudistuksessa on huomioitu erityisesti lapsiperheet.

– Ratikkamuseossa käy paljon lapsia, joille on nyt tarjolla aivan uutta koettavaa ja tehtävää, kuten Helsingin kartta, jossa voi ajaa leikkiajoneuvoilla ja magneeteilla sekä lapsille suunnatut omat kysymykset jokaisen vaunun yhteydessä. Ratikat ovat ihania ja kiinnostavat iästä, sukupuolesta ja kulttuuritaustasta riippumatta, museolehtori Suvi-Tuuli Waltari kertoo.

Uutuuksien lisäksi Ratikkamuseon vanhat suosikitkin ovat tallella. Näyttelyssä pääsee sisään kolmeen raitiovaunuun, joista yksi on 1800–1900-lukujen vaihteen hevosvetoinen ratikka – ja takavuosilta tuttu hevonen on tullut takaisin. Mukana on myös vanha suosikki, lippujenleimauslaite.

Samalla Ratikkamuseossa tulee myyntiin lapsille suunnattu Tarinoita ratikoista -kirja, joka valottaa raitiotien historiaa.

Ratikkamuseoon (Töölönkatu 51 A) on vapaa pääsy ja se on auki maanantaista sunnuntaihin klo 11 – 17.

Jaa artikkeli: