Yle Areena marraskuussa: Eero Milonoff ja Anna Paavilainen suomalais-ruotsalaisessa mysteerisarjassa White Wall

White Wall on uskomattoman mysteerin ympärille kietoutuva draamasarja, joka kertoo ihmisen kyvyttömyydestä hyväksyä sitä, ettemme ymmärrä kaikkea maailmasta.

Sarja on Ylen ja SVT:n draaman ensimmäinen suuri yhteistuotanto, ja myös SVT:n ensimmäinen suuri satsaus, jonka ovat kehittäneen suomalaiset tekijät. Suuri osa sarjan kuvauksista on toteutettu erittäin vaativissa olosuhteissa Pyhäsalmen kaivoksella 700 metrin syvyydessä.

Maailman suurinta ydinjätteiden loppusijoituspaikkaa viimeistellään vanhalla kaivoksella. Miljardeja maksanut projekti Pohjois-Ruotsissa on jo vuosia myöhässä, ja paine saada ydinjätteen hautaaminen nopeasti käyntiin on valtava.

Panostustöiden yhteydessä tapahtuu kuitenkin ennakoimaton räjähdys 700 metriä maan pinnan alla. Useita työntekijöitä kuolee ja päägeologi Helen (Vera Vitali) loukkaantuu vakavasti. Projektin johtaja Lars (Aksel Hennie) alkaa selvittää, mikä onnettomuuden aiheutti.

Tutkiessaan onnettomuuspaikkaa Lars löytää keskeltä peruskalliota palasen valkoista seinää. Se ei muistuta mitään tavallista mineraalia, eikä sen olemassaololle ole loogista selitystä. Lars kieltäytyy uskomasta, että kyse olisi mistään selittämättömästä ja päättää salata koko löydöksen, kunnes saa selville, mikä tämä valkoinen seinä todella on. Siksi Lars joutuu valehtelemaan onnettomuuden syystä projektin turvallisuuspäällikölle Atelle (Eero Milonoff) ja projektin omistavalle suuryhtiö ECSO:lle.

Seinä alkaa vaikuttaa omalaatuisella tavalla ihmisiin, jotka pääsevät sen lähelle, mutta Lars ei voi lopettaa. Hänen on pakko saada selville, mikä seinän salaisuus on. Olivat riskit kuinka suuria tahansa.

Sarjan ovat ohjanneet Aleksi Salmenperä ja Anna Zackrisson. Suomalaisnäyttelijöistä mukana on myös Anna Paavilainen.

White Wall nähtävissä kokonaisuudessaan Yle Areenassa 13. marraskuuta ja Yle TV1:ssä 15. marraskuuta alkaen

Jaa artikkeli: