HBO Nordic tänään: uusi sarja Björnstad alkaa – mukana suomalainen Tobias Zilliacus

Ruotsalainen draamasarja Björnstad saa ensi-iltansa HBO Nordic -suoratoistopalvelussa tänään tuplajaksolla.

Fredrik Backmanin Kiekkokaupunki-menestysromaaniin perustuva sarja on palkitun Peter Grönlundin ohjaama. Yhden sarjan päärooleista näyttelee suomalainen Tobias Zilliacus.

Pikkupaikkakunnan sankari ja entinen jääkiekkotähti Peter palaa kotiseudulleen Björnstadiin rakentaakseen juniorijoukkueesta huipputasoisen ja turvatakseen kaupungin tulevaisuuden. Koko paikkakunnan odotukset painavat raskaina Björnstadin poikien harteilla. Kun jääkiekkojoukkueen nuorta tähteä syytetään kammottavasta teosta, kaupunki ajautuu kaaokseen, joka koskettaa jokaista.

Björnstad tarkastelee pientä yhteisöä yhdistäviä toiveita sekä salaisuuksia, jotka saattavat repiä koko yhteisön kappaleiksi. Sarja käsittelee muita vastaan nousemiseen tarvittavaa rohkeutta sekä kasvatusvalintojen seurauksia. Uutuussarjan päärooleissa nähdään Ulf Stenberg, Aliette Opheim, suomalainen Tobias Zilliacus sekä Miriam Ingrid ja Oliver Dufaker.

Tarinan ytimessä ovat nuoret jääkiekkoilijat. Björnstadin juniorijääkiekkojoukkueen pelaajat esiintyvät televisiosarjassa ensimmäistä kertaa, mutta kaukalo on heille tuttuakin tutumpi jo vuosien takaa. Juniorikiekkoilijoita esittävät Otto Fahlgren, Alfons Nordberg, Erik Lundqvist, Rasmus Karlsson ja Najdat Rustom. Näyttelijäkaartiin lukeutuvat myös Jacob Nordenson, Charlotta Jonsson, Sanna Niemi, Lukas Wetterberg, Frida Sandberg, Mikael Odhag, Anna Azcárate, Tomas Bergström, Einar Bredefeldt ja Gustav Lindh.

Björnstad on kuvattu kirpakassa pakkasessa lumikinosten keskellä Pohjois-Ruotsissa. Kuvauspaikkoihin kuuluvat muun muassa Jällivaara, Matarenki, Haaparanta, Kainuu, Malmivaara ja Kiiruna.

Kiekkokaupunki-romaani on ostettavissa (*sponsoroitu linkki*) täällä.

Katso Björnstad-traileri alla:

Jaa artikkeli: