EA Sports huomioi! Teemu Pukki valittiin Englannin mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi

Englantilaisen jalkapallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Sky Bet Championshipissa pelaavan Norwich Cityn suomalaishyökkääjä Teemu Pukki on valittu sarjakauden parhaaksi pelaajaksi.

Pukki palkittiin eilen virallisessa EFL Awards -palkintogaalassa Lontoossa. Samassa yhteydessä EA SPORTS kunnioitti Pukkia luovuttamalla tälle EA SPORTS FIFA 19 Ultimate Team -pelaajakortin, jossa pelaajan kokonaispisteytystä on nostettu 71:stä peräti 86:een.

Teemu Pukki
EA Sports

Pukki on pelannut Norwich Cityn paidassa unohtumattoman kauden. Hän on toistaiseksi viimeistellyt 37 ottelussa 26 sarjamaalia, joilla hän johtaa maalitilastoa. Helmikuussa Pukki rikkoi seuraennätyksen saavutettuaan 20 sarjamaalin rajapyykin nopeammin kuin yksikään toinen Norwich-pelaaja koskaan. Suomalaishyökkääjä tarvitsi 20 sarjamaaliin vain 28 peliä. Samalla hän ohitti Shefki Kuqin eniten maaleja yhden Mestaruussarjakauden aikana tehneenä suomalaispelaajana.

Pukki on ensimmäinen suomalaispelaaja kautta aikain, joka palkitaan Mestaruussarjan kauden parhaana pelaajana. Palkinnon voittamalla kotkalaislähtöinen Pukki liittyy arvokkaaseen seuraan: kyseisen kunnianosoituksen sai viime vuonna Fulhamin nuori tähti Ryan Sessegnon, ja sitä aiempina vuosina muun muassa maalitykit Andre Gray, Patrick Bamford, Danny Ings, Matej Vydra, Rickie Lambert, Kevin Phillips sekä nykyinen Everton-kapteeni Phil Jagielka.

Norwich johtaa sarjaa, kun Mestaruussarjaa on pelaamatta kuusi kierrosta. Jos joukkue sijoittuu sarjan päätteeksi kahden parhaan joukkoon, se nousee suoraan kansalliseen pääsarjaan, eli Valioliigaan. Mestaruussarjan runkosarja päättyy sunnuntaina 5. toukokuuta, minkä jälkeen sijoille 3-6 sijoittuneet pelaavat pudotuspelit noususta Valioliigaan.

Jaa artikkeli: