Kadonneen Commodore 64 -pelin arvoitus ratkesi – nyt asia loppuunkäsitelty

Commodore 64:n aikaan netti eli vasta unelmissa ja kaikkia 80-luvun tietokoneisiin ja peleihin liittyviä asioita ei ole edelleenkään kirjattu mihinkään.

Games That Weren’t -sivustolla harrastajat ovat vuosien aikana selvittäneet hämärään jääneitä yksityiskohtia ja jopa viimeistelleet kesken jääneitä videopelejä.

Yksi arvoitus liittyi Chuck Rock -peliin. Amiga 500:lla suosiota niittänyt tasohyppely oli nimittäin arvosteltu 90-luvulla pelilehdissä myös C64-version puitteissa. Mistään ei kuitenkaan ollut löytyä jälkeä sen kauppoihin saattamisesta. Vastaus löytyi lopulta Italiasta.

Italialaisen Geniasin tekemä C64-käännös oli miltei valmis, kun julkaisija Core Design kertoi uskovansa Commodore 64:n aikakauden jo päättyneen. Pelin kehittäjä sai kuitenkin Core Designin suostumaan pelin julkaisuun Italiassa.

GTW oli jo aiemmin saanut sivuilleen löydetyltä alkuperäislevykkeeltä ikuistetun C64-käännöksen Chuck Rockista. Vihdoin tammikuussa 2017 kokonaisuuden viimeisteli suomalainen Aki Sivula. Hän toimitti sivustolle TAP-tiedostot pelin kasettiversiosta.

– Nyt asia on loppuunkäsitelty, GTW hehkuttaa.

C64-tiedostoihin pääsee käsiksi GTW:n sivuilla täällä.

Turbovisio testasi C64-versiota. Chuck Rock on näyttävä peli Amigalla, mutta C64:llä huomattavasti vaatimattomampi ja pelattavuudessakin olisi toivomisen varaa:

Jaa artikkeli: