Bomb Jack on edelleen koukuttava – Turbovisio testasi NES-version Mighty Bomb Jack

Bomb Jack -klassikkopelin toi tällä viikolla mieleen tähti-DJ Ummet Ozcan, joka julkaisi Bombjack-nimisen singlen, jonka kansikuvassa on selvästikin otettu pelistä mallia (katso musiikkivideo Findancen sivuilla).

Peli ilmestyi kolikkopelinä 1984 ja muutaman vuoden sisällä se sai versionsa mm. Amigalle, Atari ST:lle, Commodore 64:lle, MSX:lle, Amstrad CPC:lle ja ZX Spectrumille.

8-bittinen Nintendo ei koskaan saanut varsinaista Bomb Jackia vaan sen jatko-osan, hivenen monipuolisemman Mighty Bomb Jackin.

Peli muuttui Nintendolla osittain perinteisemmän tasohyppelyn suuntaan, koska tuttujen yhden ruudun kenttien välillä siirryttiin etenemällä vaakatasossa. Muutoin Mighty Bomb Jack oli tuttua hirviöiden väistelyä ja pommien keräilyä.

Itse pelasin peliä takavuosina C64:llä ja Amigalla, mutta nyt otin käsittelyyn NES-version.

Mighty Bomb Jack on vaikea ja ajoittain turhauttavakin, mutta jo lyhyen pelaamisen jälkeen se on suorastaan nautinnollinen. Hyppelypeli tarjoaa kaiken aikaa herkullisia läheltä piti -tilanteita, joista pelihahmo selviää nipinnapin ja pommien keräileminen jatkuu.

Peli-idealtaan sijoitan Bomb Jackin samaan kastiin uniikkien legendojen kuten Dig DugBubble Bobble ja Bomberman kanssa. Kaiken lisäksi NES-versiossa ohjattavuus on erinomainen.

Katso video Turbovision pelisessiosta alta:

Jaa artikkeli: