Punch-Out!! on edelleen hauska nyrkkeilypeli – Nintendo varmasti tyytyväinen Mike Tysonin nimen häviämiseen

Punch-Out!! -nyrkkeilypeli muistetaan parhaiten 8-bittisen Nintendon valikoimasta, mutta se sai alkunsa jo neljä vuotta aiemmin arcade-pelinä.

NES-versioon tiivistettiin sekä Punch-Out!! että sen jatko-osa Super Punch-Out!! . Alkuperäisessä arcade-pelissä Mario näkyi katsomossa, mutta NES-versiossa hänestä tuli jo kehätuomari.

Julkaisuun saatiin mukaan merkittävä nimi, se ilmestyi nimittäin 1987 Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa nimellä Mike Tyson’s Punch-Out!! ja Tyson nähtiin myös pelihahmona.

Vuonna 1990 Tysonin nimi kuitenkin riisuttiin pois pelistä ja hahmona tilalle asteli Mr. Dream. Tällöin syynä ei kuitenkaan ollut vielä Tysonin ryvettynyt maine vaan hänen häviönsä Buster Douglasille. Nintendo lienee kuitenkin ollut ratkaisuun tyytyväinen, koska myöhemmin Tysonin maine olisi ollut kaikkea muuta kuin Nintendon perheimagoon sopivaa.

Itselläni oli pelistä lämpimät joskin hatarat muistikuvat. Palasin pelin pariin NES:illä ja kokemus oli positiivinen. Punch-Out!! on yksinkertainen peli, mutta viehätys piileekin oikeastaan siinä. Pelattavuus on hauskaa ja lyönnit on helppo oppia.

Alla tallenne Turbovision pelisessiosta:

Jaa artikkeli: