Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva julki 27.10. – “tarkastelimme C. G. Jungin näkemystä, jossa ihmisen mieli jakautuu tietoiseen ja tiedostamattomaan osaan”

Odotettu Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva saa ensi-iltansa 27. lokakuuta. Sorjonen-menestyskonseptiin pohjautuvan elokuvan pääosissa nähdään Ville Virtanen, Anu Sinisalo ja Sampo Sarkola, ja sen on ohjannut Juuso Syrjä. Elokuvan ennakkolipunmyynti on nyt alkanut.

Kolmen huippusuositun tuotantokauden jälkeen Sorjonen-sarjan tekijät olivat päättäneet, että lisää ei tipu. Yleisö ja rahoittajat kyselivät kuitenkin sinnikkäästi tarinan jatkumisen perään. Helmikuussa 2020 Fisher King -tuotantoyhtiössä todettiin yhteistuumin, että Sorjonen voisi palata. Paluu tehtäisiin kuitenkin isommin kuin kukaan arvaisi: Sorjosen oli aika siirtyä Lappeenrannasta valkokankaille.

”Keväällä 2020 edessämme oli Miikko Oikkosen huikea elokuvakäsikirjoitus, johon pääsimme sukeltamaan. Elokuvamme voimavara ovat hienosti kirjoitetut, vahvat ja huikeasti näytellyt hahmot: erityisesti huippututkija Kari Sorjonen, entinen FSB-agentti Lena Jaakkola ja sarjamurhaaja Lasse Maasalo, joiden harteilla elokuva lepää”, kertoo elokuvan ohjaaja Juuso Syrjä.

Sorjonen: Muraalimurhat -elokuvassa sosiaalisessa mediassa leviää äänestys henkilöistä, joita ilman maailmassa olisi parempi olla. Rikostutkija Sorjonen (Ville Virtanen) on uransa vaikeimman tapauksen äärellä, kun hänen täytyy löytää Tuomariksi itsensä nimennyt murhaaja.

”Tutkiessamme pahuutta tarkastelimme myös C. G. Jungin näkemystä, jossa ihmisen mieli jakautuu tietoiseen ja tiedostamattomaan osaan. Jungin nimeämään Varjoon, eli tiedostamattomaan osaan, on sysätty uhkaavia ja pelottavia asioita. Elokuvassamme katsotaan syvälle varjoon, jotta voidaan saada aikaan hyviä tekoja. Elokuva ei kuitenkaan kerro pahuuden voitosta, vaan itsensä kohtaamisesta ja toivosta. Tämä matka ei ole päähenkilöillemme helppo, eikä kukaan ole turvassa”, Syrjä sanoo.

Elokuvan vastaava tuottaja Johannes Lassila:

“Kun lähdimme suunnittelemaan elokuvaa, otimme lähtökohdaksi, että meidän pitää pystyä tarjoamaan Sorjosen faneille unohtumaton, elokuvateatterin kokoinen elämys. Ottaisimme käyttöömme kaiken mitä olemme Sorjosen tekemisestä oppineet ja takoisimme niiden avulla eheän timantin. Tässä tehtävässä meidät nosti liitoon viime vuosina kohisten kasvanut ammattitaito ja luovuus sekä kameran edessä että kameran takana, ohjaaja Juuso Syrjän tinkimätön ote sekä käsikirjoituksen – tarinan – lumous.”

Sorjonen: Muraalimurhat -elokuvan ennakkolipunmyynti on nyt alkanut. Elokuva saa 27.10. ensi-iltansa valkokankailla kautta Suomen.

Katso traileri alla:

Jaa artikkeli: