Aku Louhimiehen OMERTA 6/12 -toimintaelokuva sai uuden trailerin

Marraskuun 19. päivänä elokuvateattereissa tarjotaan harvinaista herkkua, kun ensimmäinen Ilkka Remes -filmatisointi, toimintatrilleri OMERTA 6/12, saa ensi-iltansa. Elokuvan mittava kansainvälinen näyttelijäkaarti ja näyttävät action-kohtaukset lupaavat elokuvayleisölle vauhtia ja jännitystä.

Omerta 6/12 on julkistuksestaan lähtien kuulunut maamme puhutuimpiin elokuviin. Suomen suurimpiin elokuvatuotantoihin kuuluvassa toimintatrillerissä on Aku Louhimiehen ohjauksessa tavoitettu kansainvälinen ote. Elokuvaa on kuvattu niin Virossa kuin Suomessakin. Siinä puhutaan pääosin englantia, mutta myös suomea, ruotsia, ranskaa, serbiaa ja venäjää. Kuvaukset kestivät yhtäjaksoisesti yli neljä kuukautta.

”On todella mielenkiintoista nähdä, miten kotimaan yleisö ottaa vastaan Remeksen kansalliseepoksen kaltaisesta 6/12 -teoksesta tehdyn kansainvälisen filmatisoinnin. Olen kiitollinen tämän elokuvan mahdollistajista, joista Aku Louhimies ja Jasper Pääkkönen ovat merkittävimmissä rooleissa”, sanoo elokuvan vastaava tuottaja ja Cinematicin toimitusjohtaja Sara Norberg.

”Elokuvan leikkaus on valmis, mutta haastavien toimintakohtausten tekoon vaadittavia satoja erikoistehostekuvia ja äänen jälkitöitä tehdään vielä pitkälle syksyyn. 6/12 -tarinan filmatisointi on vaatinut pohjoismaisittain ennätyksellisen suuren panostuksen tekniseen suunnitteluun ja erikoistehosteisiin niin itse kuvauksissa kuin jälkitöissä. Vaikka näyttäviä stuntteja, kuten trailerissa nähtävä takaa-ajo ja kolari Helsingin keskustassa, on toteutettu aidossa ympäristössä stunt-näyttelijöiden tekemänä, on tarinassa lukuisia kohtauksia, jotka vaativat laajamittaista ja suunnitelmallista erikoistehostetyötä. Nämä toteutetaan Tampereella Troll VFX -tuotantotalossa”, Norberg kertoo.

Omertan poliittiset teemat ovat myös tällä hetkellä ajankohtaisempia kuin kenties koskaan.

”Omerta 6/12 on ollut poikkeuksellisen haasteellinen elokuvatuotanto. Loistavan, luotettavan työryhmän kanssa toimintatrilleri saadaan nyt valmiiksi”, sanoo ohjaaja Aku Louhimies.

”Poliittisesti ristiriitaiset ja kansainvälisestikin ajankohtaiset teemat ovat iso osa elokuvan maailmaa.”

SYNOPSIS

Toimintatrillerissä OMERTA 6/12 Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy tylysti, kun presidentinlinnaan hyökätään ja valtionjohto otetaan panttivangiksi. Suojelupoliisin Max Tanner (Jasper Pääkkönen) määrätään neuvottelijaksi panttivankikriisiin, jonka taustalta löytyy terrori-iskuksi naamioitu suunnitelma Euroopan turvallisuuden horjuttamiseksi. Tannerin on neuvoteltava panttivankien hengestä ja selvitettävä kuka on iskun takana. Panoksena on ihmishenkien lisäksi koko Eurooppaa uhkaava turvallisuuspoliittinen kaaos. Elokuva perustuu Ilkka Remeksen menestyskirjaan 6/12.

NÄYTTELIJÄT

Omerta 6/12 -elokuvan pääosassa on Jasper Pääkkönen (Da 5 Bloods, BlacKkKlansman, Vikings). Pääkkösen rinnalla avainrooleissa nähdään ruotsalaiset Nanna Blondell (The Inner Circle, Black Widow, Red Dot) ja Sverrir Gudnason (Falling, Borg vs. McEnroe, The Girl in the Spider’s Web, Wallander, Älska mig).

Elokuvan kansainväliseen näyttelijäjoukkoon kuuluvat myös muun muassa irlantilaiset Cathy Belton (Philomena, Red Rock, Intermission) ja Michael Yare (Game of Thrones, Line of Duty), ruotsalaiset Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow, Rahalla saa ja Rahalla saa 2, Bullets), Miodrag Stojanovic (The November Man, Rahalla saa, Silta) ja Slaven Španovic (A Perfect Day), kroatialainen Zijad Gracic (tv-sarjat The Paper ja Succession) sekä virolaiset Märt Pius, Priit Pius, Mirtel Pohla ja Juhan Ulfsak (Tenet).

Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa nähdään muun muassa Pertti Sveholm (Peter Nylund, Max Tannerin esimies), Joonas Saartamo, Laura Malmivaara, Wanda Dubiel, Robert Enckell, Nika Savolainen, Andrei Alén, Kris Gummerus, Pekka Strang ja Eero Milonoff.

Jaa artikkeli: