Suomalainen Gigglebug Entertainment ja Disney yhteistyöhön: Keltainen Lumimies – Unstoppable Yellow Yeti -animaatiosarja tulossa

Suomalainen Gigglebug Entertainment on solminut mittavan yhteistyösopimuksen oman alkuperäissarjansa Keltainen Lumimies -tuotannosta Disneyn kanssa. Sarjan on tarkoitus valmistua vuonna 2022.

Iältään 6-10-vuotiaille suunnattu sarja tuotetaan yhteistyössä Zodiak Kids Studio Ranskan ja Suomen Yleisradion kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Disney tilaa suomalaisen alkuperäisidean tuotantoon.

Gigglebug on tehnyt aiemmin yhteistyötä Disneyn kanssa ikonisen 101 Dalmatialaista -sarjan uudelleenideoinnissa ja -suunnittelussa. Gigglebug vastasi sarjan konseptikehityksestä sekä siihen liittyvien lyhytohjelmien tuotannosta.

Keltainen Lumimies – Unstoppable Yellow Yeti perustuu Gigglebug Entertainmentin vastaavan tuottajan Anttu Harlinin ja luovan johtajan Joonas Utin kehittämään alkuperäishahmoon ja sen elämään fiktiivisessä Wintertonin kylässä Napapiirin pohjoispuolella, jossa haaveillaan kaupungin pääsystä maailmankartalle. Joonas Utti sai idean hahmoon heillä Lappeenrannassa asuneesta, suomalaisia rohkeammasta ja uskaliaammasta costaricalaisesta vaihto-oppilaasta, josta tuli hänen ja hänen perheensä ystävä.

Keltainen Lumimies -sarjan päähahmot Gustav, Riitta ja Osmo kapinoivatkin ja rikkovat suomalaisia sääntöjä vastaan oikein urakalla ja haluavat pitää hauskaa. Ensimmäinen naurettavista, turhista ja rikottavaksi tehdyistä säännöistä onkin sääntö numero 1: No monsters allowed – Hirviöiltä pääsy kielletty, minkä rikkominen johtaa loputtomaan valeasujen ketjuun.

Anttu Harlin kommentoi alkanutta projektia seuraavasti: “On ainutlaatuisen hienoa päästä tuottamaan oma alkuperäissarja legendaariselle Disneylle ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä. Yhteistyö luovan tiimimme, Disneyn ja Ylen kanssa on todella hauskaa. Tällaisesta levityksestä ja kumppanuudesta olemme haaveilleet pitkään. Unelmahomma!”

Hän jatkaa: “Arvojemme perusta on levittää iloa lapsille, perheille ja lapsenmielisille ja haluamme osaltamme vaikuttaa siihen, minkälaisia sukupolvia tänne kasvaa. Olemme noudattaneet tätä ohjenuoraa alusta saakka. Nyt kaikki uudet yhteistyökumppanimme mahdollistavat tämän aivan uudella tavalla, mikä on uskomattoman hienoa.”

Keltainen Lumimies -sarjan tuotanto on erittäin mittava ja sen budjetti vastaa kooltaan noin viittä tyypillistä suomalaista elokuvaa. Sarja koostuu kaikkiaan 50 kestoltaan 11-minuuttisesta jaksosta ja lyhytohjelmasta. Ohjelmat esitetään Suomessa Ylen kanavilla ja videopalvelussa sekä sen jälkeen Disneyn kanavilla ja videopalveluissa Euroopassa, Afrikassa ja Lähi-Idässä. Sarjan tuotanto kestää noin kaksi vuotta, mikä on tyypillinen tuotantoaika animaatiosarjoille. Myös Ruotsin, Norjan ja Tanskan yleisradiot ovat tilanneet sarjan ja se esitetään näissä maissa samanaikaisesti kuin Suomessa.

Gigglebug Entertainment on suomalainen animaatioon keskittyvä tuotantoyhtiö. Yhtiö kehittää ja tuottaa alkuperäissisältöjä sekä osallistuu erilaisiin yhteistuotantoihin. Gigglebugin kansainvälisiä tuotantoja ovat olleet muun muassa 101 Dalmation Street (Disney), Last Kids on Earth (Atomic Cartoons) sekä Gigglebug – Kikattava Kakkiainen.

Jaa artikkeli: