Dronet jatkossa tarkkaan seurantaverkkoon? Amazonille FAA:n ehdotus varmasti kävisi

Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA on ehdottanut droneille seurantajärjestelmää. FAA julkaisi asiakirjan aiheesta tällä viikolla.

Ehdotuksen mukaan kaikkia miehittämättömiä lentolaitteita tulisi tarkkailla seurantaverkon kautta. Tälla tarkoitetaan niin kuluttajien omistamia pieniä nelikoptereita kuin isompia kaupalliseen käyttöön tarkoitettuja lentolaitteita.

Jos ehdotus toteutuu sellaisenaan, virkavalta näkisi kaikkien Yhdysvaltain kamaralla lentävien miehittämättömien lentolaitteiden sijainnin reaaliajassa. Lisäksi dronet lähettäisivät jokaiselle pilotille henkilökohtaista tunnusta. Tämä helpottaisi lainvalvojia ainakin estämään drone-lennot kielletyillä alaueilla, kuten lentokentillä ja vankiloissa.

Väitetysti järjestelmä myös lisäisi yritysten mahdollisuuksia perustaa droneihin perustuvaa liiketoimintaa, jos lentolaitteet olisivat FAA:n valvonnassa.

Digital Trends kertoi [lähde] esimerkkinä Amazonin ilmateitse toimivan kuljetuspalvelun, joka on säädösten vuoksi ollut lähes mahdotonta käynnistää laajassa mittakaavassa.

Jaa artikkeli: