Tältä näyttää HBO:n uusi scifi-komedia Avenue 5 – pääosassa Hugh Laurie

HBO:n uutuus Avenue 5 on 40 vuoden päähän sijoittuva komediasarja, jossa matkailu ympäri aurinkokuntaa ei ole enää vain scifi-fantasiaa, vaan kukoistava miljardien dollarien arvoinen bisnes.

Sarjan on luonut Armando Iannucci, joka löytyy myös HBO:n palkitun Veep-komediasarjan takaa.

Golden Globe -palkitun Hugh Laurien tähdittämä Avenue 5 tulee ensi-iltaan 20. tammikuuta alkaen HBO Nordic -suoratoistopalvelussa.

Sarjan keskiössä nähdään Ryan Clark (Hugh Laurie), itsevarma ja sulava Avenue 5 -aluksen kapteeni. Alus on luksusluokan avaruusristeilijä, joka tarjoaa matkustajilleen niin gourmet-tasoisia buffet-ravintoloita, kylpylän, näköalakannen kuin joogatuntejakin. Tarinan alkaessa Avenue 5 tekee kahdeksanviikkoista matkaa Saturnuksen ympäri. Matka etenee alkuun suunnitellusti, mutta kun alus joutuu yhtäkkiä keskelle teknisten ongelmien vyyhtiä, joutuu Ryan miehistöineen tyynnyttelemään närkästyneitä matkustajia. Miehistö kohtaa myös odottamattomia tapauksia, joista kunkin on selviydyttävä miten parhaimmaksi näkee…

House-sarjasta Golden Globe -palkitun ja Veep-sarjasta Emmy-ehdokkuuden saaneen Hugh Laurien ohella näyttelijäkaartiin kuuluu Avenue 5:n takana olevaa ailahtelevaa miljardööri Herman Juddia näyttelevä Josh Gad (Idän pikajunan arvoitus), asiakkuusjohtaja Matt Spencerinä nähdään Zach Woods (HBO:n Silicon Valley), hankalaa matkustajaa Karen Kellyä näyttelee BAFTA-palkittu Rebecca Front (Poldark, Politiikan nappula), Juddin apuria Iris Kimuraa esittää Suzy Nakamura (Dr. Ken), insinööri Billie Mc Evoyta näyttelee Lenora Crichlow (Being Human), lennonjohdon päällikköä Ray Mulcairia näyttelee Nikki Amuka-Bird (Quarry) ja innokkaan ex-astronautin roolissa Spike Martinina nähdään Ethan Phillips (Inside Llewyn Davis).

Katso Avenue 5 -traileri alla:

Jaa artikkeli: