V-Rally sai vihdoin jatkoa! Ajettiin viimeksi PlayStation 2 -aikaan

PAN Vision Finlandin jakelema ja Bigben Gamesin julkaisema V-Rally 4 -ajopeli on tänään julkaistu PlayStation 4 ja Xbox One -pelikonsoleille.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa myös pc-tietokoneille 25. syyskuuta ja Nintendo Switch -pelikonsolille myöhemmin julkistettavana ajankohtana.

Pelisarjan edellinen julkaisu, V-Rally 3, ilmestyi PlayStation 2 -pelikonsolille 2002.

V-Rally-ajopelisarja tarjoaa pelaajilleen ainutlaatuisen ja erilaisen ajopelikokemuksen. V-Rally 4 haastaa pelaajat kokemaan vauhdin lisäksi myös erilaiset taitohaasteet sekä erikoisemmat kisamuodot, kuten vuoren huipulle ajettavan Hillclimb-kisan. V-Rally 4 tarjoaa nimensä mukaisesti sekä rallikisoja, Extreme-Khana-taitoajamista, V-Rally Crossia sekä veikeitä Buggy-kisoja.

Pelisarjalle uskollisena myös V-Rally 4 -ajopelissä on pelattavissa syvällinen urapelitila, joka vie pelaajan matkalle maailman ympäri. Tavoitteena on nousta mestariksi jokaisessa eri kisakategoriassa. Mutta mestariksi ei tulla hetkessä. Se vaatii paitsi kisojen voittamista, myös uusien ajoneuvojen hankkimista, niiden virittelyä ja uran kannalta tärkeiden päätösten tekemistä. Päätökset koskevat esimerkiksi mihin ajotyyleihin pelaaja satsaa missäkin vaiheessa ja millaisia ajotiimiläisiä mukaan palkataan. Näitä ovat sekä kuljettajan asioita edustavat agentit sekä autosta ja tekniikasta vastaavat mekaanikot ja insinöörit sekä monet muut henkilöstön jäsenet.

Kaikkiaan V-Rally 4 sisältää peräti 22 erilaista ajoympäristöä, joiden radat ja näiden materiaalit vaihtelevat asfaltista sora- ja hiekkateihin sekä lumeen ja jäähän. Kuudelle tyystin erilaiselle ajoalueelle on myös mahdollista luoda omia ajoreittejä sulkien ja avaten erilaisia risteyksiä käyttöönsä. Kaikkiaan nämä vaihtoehdot mahdollistavat tuhansia erilaisia ratayhdistelmiä. Nämä pelialueet myös sijoittuvat ympäri maailmaa tarjoten nähtäväksi alueita, kuten Yhdysvaltojen Monument Valley ja Sequoian kansallispuisto. Näiden lisäksi kisoja koetaan Japanin hulppeissa maisemissa, safarin kuumuudessa, Siperian kylmyydessä ja Malesian eksoottisissa ympäristöissä.

Ura- ja pikapelitilojen lisäksi V-Rally 4 tarjoaa myös samalla koneella pelattavan jaetun ruudun moninpelin. Lisäksi mukana on kahdeksan pelaajan verkkomoninpeli. Erilaisia autoja löytyy yli 50 erilaista useista ajoluokista. Näitä ovat sekä historialliset kilpurit, kuten Lancia Delta S4, Porsche Carrera SC Safari ja Mustang Fastback että nykyaikaiset kisa-autot, kuten Ford Focus RS RX, MINI John Cooper Works ja Volkswagen Polo R WRC.

V-Rally 4 -ajopelin muita kisamuotoja ovat maasta toiseen ajettava ralli, driftausta ja taitoajoa yhdistävä Extreme-Khana ja tiukkaa hallintakykyä vaativa mäkinousu. V-Rally 4 sisältää myös yksinpelimuotoisen urapelitilan, kattavat verkkopeliominaisuudet sekä jaetun ruudun moninpelin.

Katso julkaisutraileri alta:

Jaa artikkeli: