Yksi Suomen suosituimmista nettikameroista on tehnyt paluun

Saimaannorppien löhöilyä voi jälleen seurata suorassa lähetyksessä, kun WWF avasi Norppaliven tänään.

Kahtena viime keväänä Norppaliveä ja julkkisnorppa Pullervon köllöttelyä on katsottu yli viisi miljoonaa kertaa. Tänä vuonna Norppalive on osa WWF:n laajempaa livekamerasivustoa, WWF:n Luontoliveä.

Norppaliven kamera on asennettu samaan paikkaan kuin aiempina vuosina. Pullervosta on tehty jo havainto lähialueelta, joten Norppaliven kolmas tuotantokausi käynnistyy jännittävissä tunnelmissa. Norpat nousevat rantakiville vaihtamaan karvansa nyt, kun viimeisetkin jäät ovat lähteneet Saimaalta.

– Saimaannorpat ovat melko paikkauskollisia, joten toivomme ja uskomme Pullervon nousevan tänäkin keväänä kameran eteen. Erittäin uhanalaisten saimaannorppien liikkeitä ei voi kuitenkaan ennustaa täydellä varmuudella. Niinpä emme voi taata tai vaatia, että se tai joku sen lajitoveri ilmestyy kameran eteen välittömästi, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze sanoo.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä.

Norppalive ja muut livelähetykset ovat seurattavissa osoitteessa http://luontolive.wwf.fi/

Jaa artikkeli: