HBO Nordicin keväässä kaksi kovan luokan alkuperäiselokuvaa

HBO Nordic tarjoaa kevään aikana kaksi HBO:n uutta alkuperäiselokuvaa – The Immortal Life of Henrietta Lacks ja The Wizard of Lies.

THE IMMORTAL LIFE OF HENRIETTA LACKS – ensi-illassa 23.4.

Oprah Winfrey ja Rose Byrne tähdittävät Rebecca Sklootin samannimiseen menestysromaaniin perustuvaa elokuvaa. The Immortal Life of Henrietta Lacks kertoo afroamerikkalaisesta Henrietta Lacksista, jonka soluja käytetiin ensimmäisen kuolemattoman ihmissolulinjan luomiseen. Tapahtumat kerrotaan hänen tyttärensä Deborah Lacksin (Winfrey) silmin. Toimittaja Rebecca Sklootin (Byrne) avulla Deborah yrittää oppia tuntemaan äitinsä, jota ei koskaan nähnyt. Samalla hän oppii, miten Henrietta Lacksin luvaton syöpäsolujen kerääminen vuonna 1951 johti ennennäkemättömiin lääketieteellisiin läpimurtoihin, jotka muuttivat lukemattomia ihmiselämiä ja lääketiedettä pysyvästi.

THE WIZARD OF LIES – ensi-illassa 21.5.

Vuonna 2008 pörssimeklari, sijoitusneuvoja ja rahoittaja Bernie Madoff nousi otsikoihin ympäri maailmaa, kun hänet pidätettiin syyllisenä Yhdysvaltain historian kenties suurimpaan talouspetokseen. Elokuvassa tutkitaan Bernien tekemää pyramidihuijausta sekä valheita ja peittelyä, jotka sinkosivat hänen perheensä keskelle armotonta ja hellittämätöntä valokeilaa. Elokuvan pääosissa Bernie ja Ruth Madoffina nähdään Robert De Niro ja Michelle Pfeiffer. Elokuva perustuu Diana B. Henriquesin saman nimiseen kirjaan, ja sen on ohjannut Barry Levinson (Hyvää huomenta, Vietnam, Sademies, Bugsy).

Jaa artikkeli: