Death Wish III oli aikansa ääriväkivaltainen peli – “voidaan verrata Grand Theft Autoon”

Charles Bronsonin kolmas Death Wish -elokuva sai ensi-iltansa 1985. Gremlin Graphicsin lisenssipeli ilmestyi kuitenkin vasta kaksi vuotta myöhemmin Commodore 64:lle, ZX Spectrumille, MSX:lle ja Amstrad CPC:lle.

Pelissä päästiin Paul Kerseyn housuihin ja kokonaisuus oli aikansa väkivaltaisinta antia.

Death Wish III -peliä voidaan verrata alkukantaiseen Grand Theft Autoon ilman tarinaa. Pelissä saa pisteitä rikollisten tappamisesta ja miinuspisteitä siviilien ja poliisien surmaamisesta. Muuta päämäärää pelissä ei ole.

Grafiikka on aikakauteen nähden erittäin komeaa ja sinko tuottaa näyttävää jälkeää. Ovista pääsee myös sisälle ja kurkistamaan ikkunasta, mutta tietokoneen ohjaamilla hahmoilla ei ole oikeastaan minkäänlaista tekoälyä.

Kun olin lapsi, Death Wish III oli todella kova juttu. Päämäärätön toiminta ei haitannut, oli vain niin hauskaa ampua jopa mummoja… Nyt peliä kokeillessani silloinen innostus on helppo ymmärtää. Tämä oli 80-luvulla jotain aivan erilaista.

Näin vuonna 2017 pelillä ei juuri ole enää muuta kuin historiallista arvoa. Mitä nyt musiikki iskee tehokkaasti edelleen…

Katso tallenne Turbovision C64-pelisessiosta alta:

Jaa artikkeli: