Tiesitkö, että Mario Bros. ilmestyi myös Commodore 64:lle? – tältä se näyttää

Viime vuoden lopussa Nintendo julkaisi iOS-ympäristöön Super Mario Run -pelin, mutta muutoin Mariota on nähty hyvin säästeliäästi muilla pelilaitteilla kuin Nintendon omilla.

Marion ensimmäinen oma peli Mario Bros. ilmestyi kuitenkin 8-bittisen Nintendon lisäksi kolikkopelinä sekä Amstrad CPC:lle, ZX Spectrumille ja Atarin pelikoneille. Muutama vuosi myöhemmin peli julkaistiin myös Commodore 64:lle Ocean Softwaren toimesta.

Luigin ensimmäistä kertaa esitellyt Mario Bros. oli vielä hyvin erilainen peli kuin jättisuosioon myöhemmin noussut Super Mario Bros. Mario ponkaisi esille Donkey Kong -peleistä ja Mario Brosissa asetelmana on vielä hieman samankaltainen kerroksittainen pelikenttä.

Kaivoimme esille C64:n version, joka on ihan kelpo peli. Mario ei liiku niin sulavasti kuin varsinaisissa tasohyppelyissä myöhemmin ja peli on varsin vaikea, mutta C64-muunnos on onnistunut ihan hyvin.

Tässä Turbovision video pelistä:

Jaa artikkeli: