Näin Nintendon Zapper-valopyssy toimi Duck Hunt -pelissä

Valopyssyt tuntuivat huikealta tekniikalta 80-luvun pelikonsoleilla. Mutta niiden toiminta oli oikeastaan hyvin yksinkertaista.

Aikakauden ehkä tunnetuin valopyssypeli oli 8-bittisen Nintendon Duck Hunt, jossa pelivälineenä toimi NES Zapper -pyssy. Duck Hunt ja Zapper tulivat mukana myös Suomessa myydyssä Action Set -pelikonsolipaketissa.

Kun Zapperin liipaisimesta painoi, television ruutu musteni silmänräpäykseksi, minkä jälkeen näytöllä olleet kohteeni muuttuivat valkoisiksi muun ruudun pysyessä mustana. Zapperissa oleva valosensori havaitsi, mikäli pyssyllä osoitettiin kohteeseen. Jos näytöllä oli useita kohteita, niiden välähdykset olivat erikestoisia.

Tekniikka toimii kuitenkin vain kuvaputkitelevisioissa. NES Zapperilla ei siis voi pelata nykyaikaisilla televisioilla.

Today I Found Out -kanavalla selitetään Zapperin toiminta perinpohjaisesti:

Jaa artikkeli: