Ritari Ässä -pelin 8-bittiselle Nintendolle hankkineet saattoivat tuntea itsensä huijatuksi

Ritari Ässä -sarjaan pohjautuvia videopelejä on ilmestynyt vuosien aikana kovin harvakseltaan, mutta niistä tunnetuin lienee NES:n Knight Rider.

En koskaan takavuosina päässyt käsiksi 8-bittisen Nintendon Ritari Ässä -peliin, mutta luultavasti olisin ajatellut: “enhän minä tätä tilannut”, vaikka kannessakin hehkutetaan “You Drive the Car from the Hit TV Series”.

Yhdysvalloissa Knight Rider -sarja lopetettiin neljän tuotantokauden jälkeen 1986, mutta se niitti suosiota maailmalla vielä vuosikausia. Acclaim julkaisikin Knight Rider -pelin NESille Japanissa 1988 ja Euroopassa kahta vuotta myöhemmin.

Aikakaudelle tyypillisesti peli liittyi hyvin löyhästi itse nimikkeeseen. Kyseessä on lähinnä autoilupeli, jossa väistellään esteitä ja ammutaan vihollisia. Tosin huomattavana yksityiskohtana auto hyppää – aivan kuten KITT.

Ajelupelinä Knight Rider menettelee aikakausi huomioon ottaen, mutta Ritari Ässä -pelinä se on melko onneton rahat pois -kyhäelmä.

Sarjassamme kehnoja lisenssipelejä – tässä video Turbovision Knight Rider -pelisessiosta:

Jaa artikkeli: