C64:n lätkäpeli oli vielä näin alkeellinen – kenttäpelaajaa ja maalivahtia ohjattiin samanaikaisesti

Vuonna 1987 Capcomin julkaisema Hat Trick on hyvä esimerkki siitä, miten alkeellisia jääkiekkopelit olivat vielä Commodore 64:n aikoihin.

Molemmilla joukkueilla on yksi kenttäpelaaja ja maalivahti. Paitsioita ei luonnollisestikaan tunneta jäähyistä puhumattakaan. Ottelu sisältää yhden erän, mutta jatkoaika on sentään olemassa.

Pelin ikimuistoisin ominaisuus oli se, että joystickilla ohjattiin samanaikaisesti sekä kenttäpelaajaa että maalivahtia. Tämä aiheutti usein tilanteita, että kenttäpelaajaa oli ohjattava väärään suuntaan, kun keskityttiin maalivahdin ohjaamiseen ylös tai alas.

Hat Trick oli mainio varsinkin kaksinpelinä – yksinkertaisuus ei haitannut lainkaan ja pelin parissa tuli otettua monet väännöt.

Nimikin oli pelille mitä soveltuvin: hattutemppuja nimittäin piisaa – usein jopa omaan päähän… Graafisena jippona jäähän tuli hiljalleen kulumaa.

Turbovisio kokeili peliä vuosikausien jälkeen C64:llä ja se oli näin tietokonettakin vastaan pelatessa varsin hauskaa. Pelin jipot tietokonetta vastaan oppisi kuitenkin nopeasti uudelleen ja kaksinpelaaminen olisi taas paljon mielekkäämpi vaihtoehto.

Katso video alta, allekirjoittanut ohjaa sinistä pelaajaa.

Jaa artikkeli: